Hedent

10 tipp esős vasárnapokra

Az őszi-téli napok hűvösebb időjárásának beköszönte együtt jár azzal, hogy mind több időt töltünk otthonunk falai között. Ami azonban néhány napig kellemes és pihentető, az hosszú távon akár nyomasztóvá és unalmassá is válhat. A szabadtéri programok és a friss levegőn való mozgás természetesen ekkor is fontosak, de mi a helyzet akkor, ha reggeltől estig szakad az eső? Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint a mikor az egész héten várt vasárnapon a négy fal közé szorul a család, és kénytelenek vagyunk a televízió, vagy az internet előtt kikapcsolódni. Léteznek azonban ezeknél kellemesebb elfoglaltságok is, melyek a család minden tagjának örömet szereznek. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány olyan tippet, melyekkel esős délutánokon is kiválóan el lehet ütni az időt.Vannak köztük hasznosak, élvezetesek, kikapcsolóak, és olyanok is, amelyek hosszú távon bizonyulnak majd eredményesnek. Nézzük, mit érdemes csinálni akkor, ha kint esik, fúj, és röpködnek a mínuszok!

1. Melegedjen át!

Mielőtt bárminek nekikezdene, készítsen egy testet-lelket átmelengető teát! Gyümölcs-, vagy feketetea- az Ön ízlésére van bízva. A cukor és az édesítőszerek helyett azonban érdemes a mézet választani, ami nem csak megadja az italnak a semmihez sem fogható aromáját, hanem értékes hatóanyagaival az egészség megőrzéséről is gondoskodik. Az egészséges életmód iránt érdeklődők számára a zöld tea, a szűztea, vagy valamilyen gyógynövényes változat javasolt. Esetleg a kávézás szerelmese? Egy csésze gőzőlgő fekete megadja a kellő löketet az otthoni teendőkhöz.

2. Fenséges illatok

Kifejezetten otthonos érzetet teremthet aromamécsesekkel, amelyeket hangulatos mécsestartóban elhelyezve garantálan jó kedve derül majd. Ha nyugalomra vágyik, akkor kifejezetten javasolt a levendula, a jázmin, vagy az ilang-ilang.

3. Sütés nélküli finomságok

Karácsony közeledtével egyébként is gyakrabban kísérletezgetünk a konyhában, miért ne tenné ezt a család örömére, feldobva az esős hétvégét? Ha nincs kedve a tésztagyúráshoz, kelesztéshez és sütögetéshez, számos sütés nélküli édesség receptje megtalálható a világhálón. Szemezgessen közülük, és dobjon össze fenséges falatokat akár 20 perc alatt!

4. Lakberendezés

Mindig szeretett volna néhány képet kitenni az előszobába, de soha nem volt rá ideje? Átrendezné a nappalit, új lakástextíliákkal dobná fel annak hangulatát? Az otthon töltött idő kiválóan alkalmas arra, hogy megvalósítsa elképzeléseit, s ezáltal még hangulatosabbá tegye a lakást.

5. Csináljon helyet!

Lassan elönti a lakást a rengeteg ruha és kacat, melyeket évek óta elő sem vett? Válogassa át gardróbját, szabaduljon meg azoktól a ruháktól, játékoktól és egyéb dolgoktól, amelyeket már régóta nem használ. A karácsony környékén több városban megtalálható gyűjtések remek alkalmat kínálnak arra, hogy hasznos helyre kerüljenek megunt, kinőtt ruhái, vagy a gyermekek által sarokba dobott játékok. Szeretetszolgálatoknál is tájékozódhat lehetőségeiről, a lényeg, hogy a még hasznosítható darabok olyanokhoz kerüljenek, akiknek segítheti ezzel megélhetését, mindennapi boldogulását.

6. Olvasson!

Mikor vett a kezébe egy hagyományos, papír-alapú könyvet? Az internet és az e-book-ok világában egyre kevesebbszer nyúlunk a könyvespolcra, hogy a könyvtárbajárás hangulatáról ne is szóljunk. Keressen egy olyan könyvet, ami régen lekötötte, vagy rendeljen az internetről valamilyen újdonságot! Az esős délutánokon nincs kikapcsolóbb és feltöltőbb élmény, mint elmerülni a könyvek világában.

7. Zenehallgatás

Lehet, hogy munka közben be-bekapcsol valamit, de egészen más érzés, ha otthona kényelmében élvezheti a zene nyújtotta érzéseket. Letöltheti kedvenc előadóinak slágereit, napjainkba már több olyan ingyenesen használható program is létezik, melyekkel a legnagyobb videómegosztó portálról átkonvertálhatja kedvenceit. Egy jó album közben a házimunka is könnyebben megy majd.

8. Varázsoljon tisztaságot!

Bár nem épp a legpihentetőbb dolog a fürdőszobai fugákat súrolni, vagy a hűtőszekrényt kitakarítani, de olyan teendők ezek, amelyeket előbb vagy utóbb, de mindenképpen el kell majd végeznie. Miért ne tenné ezt olyankor, amikor az időjárás egyébként sem enged mást mint a négy fal között tartózkodást? Remek háztartási tippeket talál az interneten is, sok esetben vegyszer nélküli, a háztartásban megtalálható alapanyagok felhasználásával.

9. Alkosson!

A kreatív boltok kínálata rendkívül széles, így ha alkotni szeretne, biztosan talál majd kedvére való módszert ahhoz, hogy új dísztárgyakat, kis ajándékokat hozzon létre. Szalvétatechnika, mozaikozás, modellezés, gyöngyfűzés- csak néhány azok közül a lehetőségek közül, melyek akár a gyerekekkel, vagy a családtagokkal is élvezetes lehet.

10 Kapcsolódjon ki!

Egy jó film csodákra lehet képes, ha éppen maga alatt van, vagy valami izgalomra vágyik. Válasszon a legújabb DVD-k közül, vagy töltsön el egy finom bor társaságában partnerével egy kellemes estét beszélgetéssel, masszázzsal. Meglátja, a kinti zimankót egy pillanat alatt elfelejti majd!

Az ősznek és a télnek is megvan a maguk szépsége, s ha az állandó eső nem is engedi, hogy a friss levegőn legyen, a meleg szobából nézni az aláhulló esőcseppeket – ennek valóban megvan a maga varázsa! Melegítse át lakását ás lelkét is olyan elfoglaltságokkal, amelyekkel otthona még inkább Önhöz közelállóvá válhat!

Még több Fogápolás magazin

Európai Regionális Fejlesztési Alap