Esztétikai fogászat

Hedent fogászat esztétikai fogászatA fogászat fejlődésével egyre nagyobb hangsúlyt kap az esztétikai fogászat. Ez esztétikus tömés, héjkerámia, inlay, onlay használatát és a szürkésfekete színű, esztétikailag elavult amalgámtömések cseréjét is magában foglalja.

Esztétikus tömés:
Front- és rágófogakban egyaránt alkalmazható. A fog eredeti színe, árnyalata és formája helyreállítható segítségével. A legmodernebb anyagok használatával minimális foganyag veszteséggel kiváló esztétikai eredményt érhetünk el.

Héj:
Akkor alkalmazzuk, amikor a fog formáját, alakját, hosszát, szélességét szeretnénk korrigálni, emellett a fogak közötti rések megszüntetésére is alkalmasak. Kitűnő választás letört fogak esetében, amikor még nem szeretnénk koronát készíteni és megfelelő foganyag áll rendelkezésre.
Anyaga szerint beszélhetünk porcelán vagy kompozit héjról, elkészítés alapján pedig direkt vagy indirekt héjról.
Direkt héj: egy ülésben a fogorvos készíti el adhezív technika segítségével
Indirekt héj: fogorvos a fog előkészítése után lenyomatot vesz, ami alapján a fogtechnikus elkészíti, következő alkalommal a rendelőben beragasztható

Betét (inlay vagy onlay):
Letört vagy nagy felületre kiterjedő szuvasodás esetén kisőrlők és nagyőrlők felépítésére alkalmas. Szintén lenyomat alapján, fogtecnnikus segítségével, ragasztással restaurálható a fog.

Hedent Mosolyközpont - Fogászat Székesfehérvár