Hedent

Dr. Hegedűs Marianna

Vezető főorvos, konzerváló fogászat protetika szakorvosa, parodontológus, implantológus

A fogorvosi pálya már igen korán rabul ejtett. Az édesanyám is fogorvos volt, s mivel szerettem volna több időt tölteni vele, adott volt, hogy ez leginkább a rendelőben lehetséges.

Az én hivatásomra igaz, hogy azt az anyatejjel szívtam magamba.

Láttam, hogyan segít a pácienseken az anyukám és tudtam, hogy én ugyanezt szeretném csinálni, ha egyszer felnövök. Más szóba sem jöhetett.

Az egész életem a segítségnyújtásról és a gyógyításról szól, hiszem, hogy ez egy elrendelt életfeladat is a számomra. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a több mint 25 év, melyet eddig a szakmámban eltöltöttem. Ez idő alatt nem csupán a saját pácienskörömet építettem, de számomra mindig fontos szempont volt a megújulás és a naprakész tudás is.

A harmadik szakvizsgámmal, a fogbetegségek kezelésén és a fogpótlások elkészítésén túl a parodontológia szakorvosaként is várom a hozzám fordulókat.

A fogorvosi ellátáson túl fontosnak tartom, hogy a pácienseimre emberséges szemmel, empátiával és személyre szabott törődéssel is időt fordítsak. Ezt láttam „otthon” az édesanyám munkájában és ezt folytatom és fejlesztem tovább a saját rendelésemen is.

Érdekes és lebilincselő a betegségek lelki eredetének vizsgálata, így a fogászati tünetek lelki okainak feltárása egy egészen izgalmas és új terület lehet a számomra, melyben a következő 25 évben mindenképpen jobban elmélyülök.

Európai Regionális Fejlesztési Alap