Hedent

Dr. Miklós Sára

Gyermekfogászat

Dr. Miklós Sára vagyok, tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán végeztem.  Már egyetemi éveim alatt is különösen érdekelt a gyermekfogászat, fontosnak tartom, hogy a gyerekek ne elavult tévképzetekkel nőjenek fel, hiszen fogaik megőrzése fontos feladatunk. Szeretném minél korábban megmutatni nekik, hogy a fogorvostól nincs félnivalójuk, ezzel megalapozva, hogy a vizsgálatok később az életük részét képezzék.

A fogászati problémák kialakulása sokszor a rossz gyermekkori szokásokra vezethetők vissza. Így ebben a korban a legfontosabb a napi rutin, a megfelelő szájhigiénia kialakítása. Éppen ezért, nagy türelemmel és nyitott, barátságos légkört teremtve igyekszem megmutatni a kisebbeknek is, hogy egy fogászati kezelés nem ijesztő, hanem teljesen természetes.

A legjobb visszajelzés számomra, ha a kis páciensek vidáman, mosolyogva lépnek ki a fogorvosi rendelőből, visszatérve pedig ők maguk mondják el milyen jól vigyáztak fogaikra.

A gyermekfogászat mellett nagyon szeretek általános fogászati beavatkozásokat is csinálni, mint pl.: esztétikus tömések, gyökérkezelések, fogpótlások.

Fogorvosként fontos számomra a lelkiismeretes hozzáállás, precizitás és csak akkor vagyok nyugodt, ha a páciensem elégedetten távozik a rendelőből.

Európai Regionális Fejlesztési Alap