Hedent

Dr. Székelyhidi Annamária

Konzerváló fogászat, protetika

Amikor munkahelyet választottam az is fontos volt, hogy hasonló szemlélettel rendelkező kollégákkal dolgozhassak, mint amilyen magam is vagyok, hiszen akkor tud igazán jól működni egy csapat.

Személy szerint nagyon örülök, amikor egy korábban félős páciens annyira komfortosan érzi magát, hogy szinte „hazajár” hozzánk. Ez akkor válik különösen fontossá, ha a kezelés összetett, több lépcsőből áll, vagy folyamatos gondozást igényel.

A fogpótlások közül az implantátumra épülők azok, melyek komplex tervezés esetén kihívást jelentenek és véget nem érő lehetőséget biztosítanak a szakmai fejlődésre. Ilyenkor több szempontot is figyelembe kell venni, hogy ne csak esztétikus, de jól is funkcionáló fogpótlást készítsünk.

A másik kihívást jelentő kezelés a sokak által rettegett gyökérkezelés. Szakmailag a legnehezebbnek azokat a gyökérkezeléseket tartom, ahol extrém anatómiájú fogakkal találkozom. Ezen kezelések egyik legfőbb „hozzávalója” az orvos – páciens közti együttműködés és bizalom.

A kezelések komplexitása mellett sok esetben a páciens félelmeivel, régi rossz fogászati élményeivel is meg kell küzdenünk. A bizalmuk elnyerése, félelmeik leküzdése és a rossz emlékek kitörlése időigényes folyamat, melyre a kezeléssel egyidőben kell figyelmet fordítania egy jó fogorvosnak.

Európai Regionális Fejlesztési Alap