Hedent

Fogszabályozás

Modern láthatatlan fogszabályozó nálunk!

A HappySmile láthatatlan fogszabályozó rendszer a legújabb módja, hogy megnyerő mosolyra tegyél szert! A sínek esztétikusak, kivehetőek így könnyedén tisztán tarthatod fogaid és a fogszabályozót egyaránt.
A láthatatlan fogszabályozó rendszer alapja a high-tech 3D technológia! Egy számítógépes program segítségével előre megtervezzük az elvárt mosolyod az anatómia szabályainak betartásával.

A kezeléssel elkerülhetjük az állkapocsizület károsodásának létrejöttét, a foghús állapotának maradandó elváltozását.

Mára már felismerték, hogy az ép fogazatnak nem csak esztétikai, hanem funkcionálisa jelentősége is van, hiszen fogaink milyensége az egész szervezetünkre hatással van. A fogazati rendellenességek az esetek többségében valamilyen fejődési rendellenességből adódnak, ezért fontos az ok pontos felderítése. Első lépésben fontos az anamnézis ( kórtörténet) felvétele, majd általános klinikai vizsgálat, és funkcionális vizsgálat történik. Nélkülözhetetlen az orthodontiai vizsgálat, mely során megállapítják a fogazat egymáshoz viszonyított helyzetét, hogy az milyen formában tér el az ideálistól, amihez röntgenfelvéteket kell készíteni. Az így felállított diagnózis függvényében kezdődhet meg a kezelés.

A fogszabályozó készülékeket két nagy csoportba sorolhatjuk

Kivehető készülékek

Lehetnek egy állcsonton elhorgonyzott, úgynevezett lemezek; és a mindkét állcsontot befogó, a fogak mozgatására az izommunkát igénylő ún. bimaxilláris funkciós készülékek. Ezek műanyag lemezek, különböző hajlított kapcsok, rugók, és terpesztő eszközökkel egybeöntve. A kivehető fogszabályozók előnye, hogy már egészen fiatal kortól használhatók, jó eredményt lehet velük elérni. Szájban viszonylag kis helyet foglalnak el, a szabályozó és a száj tisztítása könnyű, egyszerű. Hátránya , hogy maximális együttműködést igényel a páciens részéről a siker érdekében.

Rögzített készülékek

A maradó fogakon fixáljuk, alkalmazásukkal azonban többnyire meg kell várnunk a teljes maradó fogazat kialakulását. Ezt követően azonban minél előbb célszerű elkezdeni a kezelést. A fiataloknál a csont alkalmazkodó és átépülési képessége jobb mint a felnőtteknél, de a mai technikai lehetőségekkel már nincs életkori határ. A rögzített készülékeket közvetlenül a fogzománc felszínére ragasztjuk fel. Az őrlő fogakra ún. gyűrűk és tubusok, a frontfogakra ún. brackettek kerülnek. A brackettek anyaga hagyományosan fém (különböző rozsdamentes acélötvözetek- fémallergia lehetséges). Ezt az esztétikai hátrányt kiküszöbölendő léteznek ma már műanyag és porcelán brackettek.

Az hogy egy szakorvos hányféle és milyen típusú készülékeket alkalmaz, függ az anomália jellegétől, súlyosságától, szociális körülményektől.

További szolgáltatások

  • Esztétikus fogpótlás

    Egy természetes és élethű fogpótlás megszépíti és kiemeli a mosolyodat, megfiatalít és önbizalommal tölt el.

  • Diagnosztika

    Biztonságosabb a kezelésed, ha modern és digitális röntgenfelvétel alapján tervezi meg a fogorvosod.

  • Gyökérkezelés

    Ha az első gyökérkezelésed előtt állsz, meglehetősen félelmetesnek tűnhet, de a modern gyökérkezelés teljesen fájdalommentes.

Európai Regionális Fejlesztési Alap